manmåstebärasinsorgiarmarna

Vad har hänt sen sist då undrar ni säkert. Okejdå jag ska väl berätta. 
Utöver allt det vardagliga som att måla akvarell med Juddan, titta på Borgen, dricka drinkar på La Fontaine och dansa lite för länge på LA bar (det rekommenderas inte), så har min lampa har blivit färdig! Om ni tittar riktigt noga så kan ni hitta lite texter här och var. 
 
Igår åkte jag, Tilda och Kjerstin till Louisiana. Målet är definitivt att ha ett vardagsrum med that view i framtiden.
 
Hängde i den här drömmen. 
 
Allt var (såklart) så jäkla bra, men allra finast och starkast och värst och viktigast och bäst var Richard Mosse´s utställning. Åk och se! Bums! 
 
Idag har jag hängt på Christiansborg med mitt politik-hold (hittar inte det svenska ordet just nu lol) och fått guidad tur av vår lärares vän som är spin doctor. Christiansborg är mitt topp 3 bästa ställe i Köpenhamn, så det är ju himla lyxigt att fått hänga där en del. Men sen är ju Danmarks politiska läge som det är liksom (katastrof........).
 
Fast det är så himla vackert.
 
(Om ni har sett Borgen så är det här rummet/hallen med en del, pga Statsministeriet ligger där längst ner i korridoren) (Okej fattar att detta kan uppfattas som töntigt men verkligen zero fucks given). 
 
Och på väggarna kan man hitta sarkastiska adderingar i målningar, som här ovan, konstnären ville väl göra liknelsen politiker = spindlar/sniglar = obehagliga/långsamma.
Ja det var väl ca det, och imorgon är det mitt sista House of Performance och jag ska dansa! Om ni har vägarna förbi alltså!
Torsdagstips: Berg & Meltzer ikväll på 5an! /Alice
Alice | | Kommentera

Tisdagsgrejer:

- Jag och Judith har fått vad vi tror är Ringorm/svamp/oklart på kroppen. Vi smörjer i alla fall just nu in oss som galningar med antisvampkrämer och hoppas på det bästa.
- Vi har i alla fall (antagligen) inte vägglöss!
- Att vid 9års ålder var min högsta dröm att få mitt drömjobb efter skolan = bli exakt lika bra på fotboll som Hanna Ljungberg, och att till och med "sitta vid datorn och spela spel" var fetare än att få chans på någon jag tyckte om.

- Pengaångest, ca den värsta sortens ångest (lätt att säga just nu när det är vad jag har). 
- Jag går min sista vecka på Borups just nu och det är så himla dubbelt. Både skönt eftersom tiden är kommen, men också frustrerande, panikigt, ångestigt, ledset. Osv. Separationsångest helt enkelt. Det orkar jag inte prata mer om just nu. 
- Hemlängtan, att vilja sitta bredvid min syster på vår kökssoffa och prata i tusen timmar med mamma eller brottas med min lillebror, men att inte få. 
 
- Det har gått bra att inte ha Johanna nära mig hela tiden men nu räcker det faktiskt. 
- Lever efter mottot: "Jag ska sluta snusa, bara inte idag". 
- Att jag har hållit på med balsammetoden sen i somras (vilket är helt galet länge och kanske lite äckligt) men mitt hår har för första gången i mitt liv litelite volym (det hade jag i alla fall igår)(okej det syns kanske inte alls men ni får använda er fantasi): 
 
 
- Att jag kan ha en sån överjävlig ångest den första halvan av en dag och veta bombsäkert att den här känslan kommer aldrig någonsin att lämna min kropp, hyperventilera genom telefonen med mamma i andra änden som får gissa vad det är jag säger och jag vill bara teleportera mig till henne. Men att, känslan lämnar successivt kroppen och så kan man andas igen, senare dricka lite whisky runt köksbordet, gå på bio i pyjamas och fnittra lite åt svägningarna. 
- JAG ORKAR INTE HA MER ÅNGEST SÅ IDAG SKITER JAG I DET (vi säger att det är så det funkar).
- Jag och mina sambosar <3 gick på bio i pyjamas igårkväll och såg Whiplash.
 
 
- Malin bakar havrebaguetter så nu kan man äta bröd med smör och ost. JESUS.
- Jag tar sovmorgon just nu :) Och Juddan dansar runt i köket.
- Att jag är/vill vara så jäkla ärlig på den här bloggen.
- Jag hatar att Anna är på andra sidan jordklotet extra mycket när jag hittar gamla frånvarorapporter från högstadiet.
 Pussar och kramar! /Alice
Alice | | En kommentar

om mens.

Hej gänget, här sitter jag och surar. Har mens. Minst sagt. 
Resultat av denna halvtrevliga företeelse de senaste dagarna: 
1. Den har fått mig att tänka mörka mörka tankar om min omgivning. T.ex. igår var vi hos mig moster för att fira hennes födelsedag och när de andra sjöng "ja må hon leva" för fulla muggar stod jag och blängde och tänkte "vad fan har någon någonsin gjort för att förtjäna presenter och uppmärksamhet just på FÖDELSEDAGEN? Vad innebär det egentligen?? Att trehundrasextiofem dagar har gått sen förra gången det hade gått trehundrasextiofem dagar sen förra gången osv till födseln. Det är ju förfan VANSINNE. Det vi håller på med." Och så var jag bara tyst.
Ett annat exempel var när min mamma och lillebror pratade om att de ska åka upp till fjällen över påsk för att åka skidor och jag igen satte mig på tvären för att jag tycker att det är GALENSKAP att åka norrut, och dessutom BETALA för detta. Så tog jag upp den klaustrofobiska känslan av tretusen lager kläder, kondensvatten mot fleecekrage och lite för små pjäxor. Och att åka in för att MYSA i en fjällstuga som egentligen inte är något annat än ett fjuttigt tak mellan slask och himmel, och att sen stoppa i apelsinkladdiga fingrar i blöta vantar. Det är aktivitet för vanvettiga personer!!!! Mamma och Måns såg ut som två molokna frågetecken och jag skämdes lite. 
2. Jag funderar på att bli reklamare, bara för att kunna göra en seriös mensskyddsreklamkampanj. De som är nu är ju skämtfilmer bara, och det är ju lite kul men det vore så bra med en riktig reklam! För folk med riktig mens! För såna som har mens som inte är BLÅ! Och luktar hallon! Och måste hållas hemlig!
3. Har sån grov jävla ångest. Den kryper runt och sätter sig överjävlaallt. Detta att känna sig som ett med marken en vecka per månad är så fucking jobbigt. Att inte kunna hantera nattbussen hem, att smsa alla tänkbara i telefonlistan för att vara lite mindre bottenlöst ledsen, att vakna med tryck över bröstet. 
4. Jag har såna menssmärtor och så mycket mens att det här verkligen inte ÄR hållbart. Vet inte hur det blivit såhär, det har kommit senaste halvåret. Om det är någon som har ett tips på hur man kan lindra det (något speciellt p-piller, husmorsknep, vad som helst) blir jag så tacksam. Tror att jag provat det mesta men har säkert missat något. 
5. Får flashbacks till tiden då jag bodde i Köpenhamn och gick till Netto för att upptäcka att Tampax var det enda som fanns till förfogande. Först skjuter man liksom upp en hylsa i fiffi. Sen tar man ut hylsan och upptäcker att den var fullständigt värdelös, eftersom tampongen sitter på halvstång och ändå måste skjutas upp med fingret. Där sitter man alltså med en blodig hylsa i ena handen, ett blodigt finger i andra och fattar ingenting. Efter två sekunder har det så kallade mensskyddet vittrat sönder där inne eftersom det är gjort av typ toapapper. Det är garanterat en man som satt dessa fullständigt usla mensskydd på marknaden. Jävla sjukt alltså.
6. Finnarna. 
 
Klart slut. 
/Johanna
 
 
Allmänt | | 6 kommentarer
Upp
img{ border: 0px; }