När jag fyllde 20 år!

I fredags förra veckan mötte jag upp min mamma som tog tåget ner bara över natten. Vi strosade runt och åt middag på Jaegersborggade och jag älskar att hänga med henne. När vi kom till lägenheten läste hon högt ur mitt födelseattest och sen somnade vi.
 
Nästa morgon låg jag och låtsassov ett tag tills de här (den bästa konstellationen jag vet) kom sjungandes med frukost på sängen. Jag fyllde 20 år what!!!
 
Se matchande Josef Frank bricka + pall /mvh vuxen person nu.  
 
Min bästis gav mig de finaste inslagna presenterna någonsin. 
 
<3 sänghäng i någon timme tills mamma åkte tillbaka till Stockholm och jag och J hoppade på våra cyklar ner till Elmegade för att......
 
gadda oss!!!!!
 
Såhär skönt tyckte jag att det var. 
 
Resultat: 
 
Tillbaka till den 22a november!!
Hon lagade middag till mig innan vi glittrade till oss för att åka hem till Ellen och Judith. Jag tänkte att vi fyra skulle dela på en flaska bubbel och leka lekar, men i deras kök hoppade en massa älsklingar fam och skrek GRATTIS!!!! och jag fick en smärre hjärtattack och tusen lyckokärleksoverload. Titta fint

Dansade med glowsticks, gnuggisar och kramades och drack en miljon liter bubbel

sen cyklade vi till Carlsberg fabriken och ingen vet riktigt vad som hände
 
IALLAFALL hade jag fanimej den finaste födelsedagen ever, den var magi
och nu, en vecka senare, är jag bara en gaddad 20-åring
/Alice
Alice | | Kommentera

vad vi gör i kph

Kommentar: "Heeej! Älskar denna bloggen ju, skriv mer haha!!! Undrar om Köpenhamn, hur kom ni dit, vilken skola pluggar ni på? Var hänger man osv?!! Ni äger"
1. Du äger som kommenterar+ger oss hybris och 2. okejrå! Kan berätta lite om vad vi gör! 
 
I kanske januari eller så befann sig Alice i London och jag i Stockholm och jobbade på skitjobb och frös. Vi var således båda rätt så dödströtta på våra liv, och på att vara ifrån varandra. Så vi ba nej nu räcker det, Köpenhamn finns och det är nog där vi ska bo i höst. I samma veva la en gammal klasskompis upp en status på facebook och ba "vet någon något om Borups Højskole i Köpenhamn? så himla oklar hemsida" och så kollade jag på hemsidan och fattade inte heller någonting men tyckte det verkade kul så vi ansökte och kom in, och där går vi alltså nu. Højskole är samma sak som det som vi i Sverige kallar folkhögskola, dvs en eftergymnasial skola för den som antingen hade keffa betyg i gymnasiet eller som vill hålla på med något kreativt. 
På skolan har de två linjer; en allmän och en sångskrivarlinje. Jag går sångskrivarlinjen som är helt nystartad. Vi jobbar i block om en vecka, och för varje block har vi en gästlärare som kommer utifrån. Det kan till exempel vara att vi fokuserar på bara texter en vecka eller att vi får visualisera vår musik och göra skivomslag/musikvideos. Vi är typ femton personer i klassen och har blivit så himla tajta, det är världens finaste stämning. 
Alice går det allmäna linjen där man får välja fem ämnen, ett för varje dag. Efter halva terminen får man välja om ifall man vill, så totalt kan man ha tio olika kurser på en termin. Hon har haft teater, dans, skrivverkstad, politik, journalistik, grafisk design, teckning, filmproduktion och sångskrivning. En blandad kompott av allt som är kul helt enkelt. 

Skolan ligger mitt i Köpenhamn, precis vid Christiansborg där parlamentet sitter och bredvid en gullig liten kanal. Byggnaden är från 1800-talet (säger vi jag vet inte men den är gammal) och WOW så fin. Superhögt i tak och stukaturer och ornament överallt, kristallkronor och flyglar och en jättestor aula med glastak. Plus världens finaste innergård med klätterväxter och ljusslingor. Och en stor altan. Plus att all inredning är svindyra danska designklassiker som man vill ha hemma. Amen ni fattar, man förundras över hur en skola kan vara så fin. 
 
En dag ser ut ungefär såhär:
Skolan öppnar strax efter 8 och då är det uppställt en frukostbuffé med ägg yoghurt hembakt bröd pålägg kaffe osv. Vi brukar dock komma kl 9 när lektionerna börjar för då har man ändå bara lektion i en timme, sen är det rast med frukost nr 2 för de som inte hann äta innan skolan. Sen har man lektion till kl 12.30 då det är lunch som är SÅ GOD alltid. Som att äta på Hermans varje dag ungefär. Och sen har man lektion i en timme för att sen ha eftermiddagsfika med kakor och kaffe och massa annat som man blir tjock och glad av. Lektionerna slutar sen klockan halv 4 och om man vill kan man stanna kvar och äta middag på kvällen. Sen cyklar vi hem om det inte är bar/konsert på kvällen, vilket är ungefär varannan vecka. 

Hela utbildningen är på danska men det är bara ungefär hälften av eleverna som kommer från Danmark. Resten är från Sverige, Norge och Färöarna. Jag var supernervös över danskan i början och de två första veckorna kunde jag stå och prata i fem minuter med någon utan att förstå ett enda ord. Men så gick det två veckor till och så förstod man allt utan att tänka. Nu pratar alla någon slags blandning *nordiska* med varandra och man tänker inte längre på vilket språk de andra pratar. 

På fredagarna är det finmiddag i skolan som vi själva lagar i olika matgrupper. Varje vecka är det ett tema och ofta klär vi ut oss och pimpar matsalen. Och så dricker vi massa vin och röker på innegården till klockan 10, och sen går hela skolan i samlad trupp "ut på byn". Vilket är typ det bästa som finns för varenda kotte är så himla festlig. Eftersom vi spenderar ca all vaken tid i skolan och ägnar oss kreativa saker, a.k.a att spy ut våra själar åt höger och vänster så har vi kommit varandra väldigt nära väldigt fort <3 
Tyvärr är skolan så dyr att de flesta bara har råd att gå en termin, däribland oss. De enda som har råd att gå nästa termin är norrmännen LOL såklart
 
Detta blev ett sjukt långt inlägg om klockslag typ, och inga Köpenhamnstips för det får bli ett eget inlägg. Nu vet ni ungefär vad vi gör i alla fall! Puss! 
 
/Johanna 
 
 
 
Allmänt | | 7 kommentarer

tisdag

Loggade in här och upptäckte KOMMENTARER! Kände mig vattnad, bestämde mig för att återvända från de döda. Vad som händer just nu i mitt liv: 
-Tampas med ett humör som är AJ OJ JO JA om man bara får använda två bokstäver per ord. Ligger på mattan i studion i fosterställning och panikgråter inför hela klassen ena sekunden för att sen ÄLSKA att leva och ÄLSKA musik osv. Detta beror på massa olika saker som händer och inte händer i livet just nu, men de senaste veckorna har det mest handlat om det där jävla självförtroendet som liksom inte vill infinna sig. Att brinna för något är ju det smärtsammaste som finns. 
-Hånglar............ Återkommer kanske med närmare info. 
-Hänger i skolan, dricker kaffe, äter en massa mat. 
-Längtar efter jul <33333333 Tänker då inte på julafton just för den dagen är ju menad att fuckas upp, men DECEMBER <3 Och att få kommer hem och hänga med alla bästa människor JIHA!!! 
-Tatuerar oss!!! Alice får visa sin själv, här ger jag er min oläkta livskamrat (HJÄLP VAFAN HAR JAG GJORT DEN SKA SITTA DÄR FÖRALLTID? insåg jag nu?? tänk om jag vill göra ett könsbyte och inte alls kan identifiera mig med ett kvinnotecken???): 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar
Upp
img{ border: 0px; }