en liten uppdatering från göttelande

Hej i regnet! Efter några turbulenta dagar med ambulansfärd och morfinsnurr och nedpackning av huset och ganska mycket ledsamhet satte jag och mamma oss i bilen för att åka till det här stället som är det bästa på jorden om man frågar mig. Dvs Gotland. 

Innan vi kom hit ner till sudret (sydligaste delen av ön) gjorde vi en tvådagars roadtrip på norra halvan för omväxlingens skull. Första natten spenderade vi i den här stugan som hör till pensionat Fridhem, som ligger strax söder om Visby. 

Ett gammalt bevarat och charmigt ställe med vidrig frukost men vacker vy, havet ligger nästan och skvalpar i ögonen på en när man sover.

Mamma fotade mig när jag hade ont i magen för att hon ska göra något slags fotoprojekt; "nu kommer jag fota dig och Måns en del när ni är arga och ledsna, och då är det viktigt att ni inte säger nej". Bäst att lyda.
 
Vi vandrade runt lite i trädgården och hade nostalgitrip från åren när mina föräldrar var separerade part 1.0, då brukade jag, mamma och Måns bo på Fridhem några dagar varje år innan vi åkte söderut. 

Ja så åkte vi till Visby och drack kaffe bland rosorna. 

Och jag var ascool i utklädningslådefyndade glajkor. 

Köpte glass, supersaltlakrits och viol, märkligt

Och sen åkte vi upp till THE stenugnsbageri i Rute för att träffa los kusinos och fira att min mosters man fyllde 50. Tönten i mig fick hjärtklappning av att vara på samma ställe som Alex äter frukost på VEM är man

Nästa dag var vi utelåsta från bilen i fyra timmar. Tackar verkligen gudarna i förväg för allt positivt som kommer hända när karmakontot svämmat över på minussidan (vilket är mycket mycket snart). Men så på eftermiddagen kom vi äntligen ner hit och direkt hem till familjen Wallin som hade barinvigning..... 
 
...Ellen har nämligen byggt en alldeles egen! Ett ypperligt tillfälle tyckte jag att avsluta min vita månad, och lät jäveln bjuda mig på sina fläderdrinkar. Det gjorde hon bra. 
 
Fick flakmoppeskjuts hem av Calle <3 <3 <3 livets fordon

Och igår var det kvällssol igen och jag, mamma och hennes bästis Christina drack rosé och skrattade på baksidan och jag var gladare än på länge. Nu regnar det men det gör inte så himla mycket för jag är ledig för första gången på så länge och augusti ligger framför och kommer bli så BRA. 
 
Ps. Lyssna på Flora och Fridas nyutkomna podcast! Ni borde för att 1. de är jävligt smarta, roliga och bra och 2. jag har petat ihop jingeln till den! Finns på iTunes och podcast-appen, bara att söka på deras namn. 
 
Puss/Johanna 
Allmänt | | 2 kommentarer

antisommar

Här ligger jag, i spänd förväntan, för att se vad karma kan hitta på to pay me back för det senaste året. Spontant känner jag att det räcker med tråkigheter nu. 
På instagram ser jag att folk verkar njuta av solen och sommaren och sånt där, men själv känner jag mig som Ior med tillhörande regnmoln precis över skallen. Varje gång jag sticker ut näsan är det minus femton grader ute och sinnesstämningen är inte asmycket bättre än så heller. Är trött. Har de senaste två veckorna
-Bott ihop med 60 not very problemfria barn och tio ledare på en gård i Dalarna
-Varit på hajk, lärt 60 barn hur man hugger med yxa och startar ett stormkök och sätter upp ett tält och hittar i skogen, trots att detta är något som helt gått under min radar under mina 21 levda år. Var livrädd
-Sovit ca fem timmar per natt
-Ätit ca fem kilo socker om dagen 
-Fått femhundratusen myggbett
-Mått överjävla illa
-Skrattat väldigt mycket och kramats väldigt mycket
Och en massa mer. 
Nu är jag alltså hemma i väntan på karma, och på en fryspizza som håller på att tina i ugnen. Under tiden tittar jag på Beyoncé-dokumentären för miljonte gången och skrattar gråter och ryser. På tisdag åker jag till Gotland med mamma och då tänker jag vända det här. Bara göra allt som är mitt tryggaste ställe på jorden. Puss hoppas ni mår bra <3 
Johanna
Allmänt | | En kommentar

/Västkusten

Hejhej!
I förra veckan (tror jag) var jag i Almedalen! Det var kul, sol, mycket rosé och kändis/minister/medieprofil-spotting. Ni fattar - bara roliga grejer alltså.

Steffe var där bla.
 
Det allra mest spännande seminiariet jag var på var med Schyman + gäster om förkortad arbetstid. Var alldeles endorfinig och kunde endast prata om detta i flera timmar efteråt.
 
När en oskön kille höll tal på onsdagen så gick jag, Lina och Love i kärlekståg istället pga inte en endaste människa är illegal och de som inte fattar bör inte få ta upp ens tid/uppmärksamhet.
Och det var ca det jag hade att säga om Almedalen, det och att jag åker dit igen när jag får inbjudan (från vem som helst om vad som helst)(snälla).
 
Och så jobbade jag mina sista dagar för förskolan </3 och vi badade i en insjö kl. 21. Då är det fan sommar hallå.
Hela helgen spenderade jag på Slakthuset, alltså, hela helgen verkligen, med en massa älsklingar. Det som sen fanns kvar av mig satte sig på ett x2000 till Väskusten och min familj. Så nu är jag här. På Skaftö, och mitt mesta paradis på jorden och det händer kanske inte jättemycket men det är precis som det ska vara.
 
Springer som galning i och för sig. Här är jag svettig och njuter av det.

Och en del bubbel med min mamma och syster i mormors stickade ulltröjor blir det såklart. Idag firade vi att jag ska börja läsa en Kandidat i Liberal arts på GU i höst. TJOHO! Så nu behöver jag inte lämna Västkusten igen på ett himla bra tag.
Puss på er pärlorna
/Alice
Allmänt | | Kommentera
Upp
img{ border: 0px; }